De winnaars

Deze Mystic Kids sloten 2020 af met lofzangen, een eervolle vermelding op al onze sociale media, maar vooral een budget van €1000 om een project naar keuze te verwezenlijken! Lees hieronder waarom ze winnen en wat ze er precies mee gedaan hebben!

RAPPEN

Shaka Shams - Home

"Shaka was voor ons de beste keuze omdat het het nummer is dat ons het meest geboeid heeft. Hij brengt een uitzonderlijke orginaliteit en durf. Hij heeft het thema perfect naar zijn hand gezet en vooral een nummer gemaakt dat we met plezier opnieuw opzetten. Er hangt ook een enorme geloofwaardigheid aan vast. Je merkte dat alles wat hij schrijft en doet van hem is en dat hij achter elke keuze die hij gemaakt heeft staat. Zijn stemgebruik in de verse is gewoonweg sterk en zijn refrein arrangement is heel slim." - Miss Angel & Mitxelena, de coaches.

Shaka Shams gebruikte de ondersteuning om een videoclip te maken. 


BEATMAKING

Thonovo - Go Web Go

"Enorm leuke opbouw, het nummer is echt een geheel en het voelt echt alsof je door Gotham slingert door dit nummer. De vocal samples zitten er ook enorm goed in, de dynamiek die in drums zit door te wisselen van sub naar top kicks is ook een hele goeie om de spanningsboog te duiden. 

Het voelt voor ons alsof Spiderman in de eerste helft op zoek is naar de dader met de 2de drop die dan de climax van een vechtscène is. Zeer geslaagd, trots op dit eindresultaat." - KRANKk & Youniss, de coaches.

Thonovo werd een volle week resident in Trix, werkte er samen met KRANKk en Youniss aan nieuwe nummers én werd geselecteerd tot finalist van Champion Sound Beat Battle. 


SONGWRITING

Ventus - Mystic!

"Ventus heeft de song gemaakt die voor ons het meest volledig is. In hun tekst spreken ze met vergelijkingen, metaforen en vormen ze er een eigen beeld bij. Ze hebben de opdracht goed ingevuld en een volwaardige song geschreven, met alle nodige elementen. Het nummer blijft hangen en de dynamische opbouw komt binnen. 

We kijken uit naar hun muzikale weg en de verdere ontplooiing. Ze hebben veel in hun mars en nu kunnen we net dat extra duwtje in de juiste richting geven. Muziek is hun leven, dat spoor je in hun muziek en de wijze waarop ze het op zo jonge leeftijd zo goed en met veel emotie uitwerken, met zoveel passie." - Sarah (Portland) & High Hi, de coaches.

Ventus bracht het nummer dat ze maakten voor Mystic Kids uit en nam hun debuut ep op in onze studio!


ARTWORK

Vincent Adriaensens

"Van alle inzendingen vonden we jouw ontwerp dus het best. Je oog voor detail, kleurgebruik, de eigenheid in je werk, de compositie, een opvallend en fris geheel,...kortom: een platenhoes waarin je kan wegdromen en elke keer weer iets nieuws in kan ontdekken. Je ziet dat je er veel tijd en moeite in hebt gestoken en er ook echt plezier mee hebt gehad. Het resultaat mag er zijn! Jij hebt onze challenge met glans uitgevoerd." - Tijsje Revalk Juliane Noll, de coaches.

Vincent werkt momenteel als freelance vormgever voor Trix en gebruikt de ondersteuning voor zijn website waarop hij de geschiedenis van de synthesizer zal weergeven. 


VIDEO

Charlotte Coeman

"We waren onder de indruk van jouw script, én van de manier waarop je het hebt kunnen realiseren. We merkten veel enthousiasme en passie om deze video goed te volbrengen en hebben jou daarom gekozen als winnaar. Proficiat! 

Beeldend gezien is de video zeker interessant. In de montage zien we gedurfde keuzes, met extra lagen en dynamiek. De casting zat heel goed: we geloven dat het hoofdpersonage een mens is en geen actrice. De keuze om de man abstract te houden vinden we ook sterk. 

We kijken er enorm naar uit om te zien wat ze met het prijzengeld gaat doen. Veel succes!" - Tobi Jonson & Charlotte De Cort, de coaches.

Charlotte is momenteel bezig aan een documentaire over de muzieksector en gebruikt de ondersteuning van Mystic Kids om deze verder te realiseren.

Using Format